Bewondering troef tijdens
Open Wervendag 2019!

Bewondering troef tijdens Open Wervendag 2019!

De pastorij van het begijnhof van Hoogstraten straalde als weleer tijdens de 13e editie van Open Wervendag 2019.  Niet minder dan 700 kijklustige nieuwsgierigen lieten zich overdonderen door het resultaat van de uitgevoerde restauratiewerken door ArteZ bvba naar het ontwerp van Architect Elfi Hermans van Architecten Beeck & Hermans.

Eindelijk kregen de bezoekers de kans om te ontdekken wat er nu effectief achter de gevel van de pastorijwoning van het begijnhof van Hoogstraten zit.

Van zodra de gang werd betreden, trok de pastorij de aandacht van alle bezoekers. De marmerimitatieschildering was het visitekaartje bij uitstek om het engelengeduld en oog voor detail dat de restaurateurs in hun specialisatie aan de dag leggen te promoten.

Dit maakte dat iedereen nog meer aangezet werd om de rest van het pand te verkennen. Er werden veel vragen gesteld door de bezoekers waarop wij maar al te graag in gingen.

Een bezoek aan de pastorij van het begijnhof zorgde er eveneens voor dat tal van herinneringen van weleer weer tot leven werden gebracht.  Familie van vroegere “nonkel pastoor”, oud gedienden van de pastorij, iedereen werd op een of andere manier terug in de tijd geworpen.  Het was alsof de pastorij ons haar eigen verhaal begon te vertellen.  Een héél leuke ervaring voor ons en enorm dankbaar dat ArteZ bvba van de Kerkfabriek van het begijnhof deze opdracht mocht uitvoeren.  Zonder hen was dit nooit haalbaar geweest.

Dank zij Confederatie Bouw is het mogelijk een initiatief als Open Wervendag te organiseren, bezoekers te laten kennis maken met wat er leeft binnen onze sector en het mogelijk te maken anders onbereikbare panden open te stellen voor het publiek.  Op deze manier geven we iedereen de kans om met meer bagage open te staan voor de toekomst maar met respect voor het verleden.

ArteZ bvba bedankt iedereen die van deze Open Wervendag een succes maakte ! 

Deel dit bericht

ArteZ BV
Algemene bouwonderneming
Meerdorp 29a
2321 Hoogstraten
Tel: +32 (0) 3 297 78 97
E-mail: info@artezbouw.be
BTW: BE0809.919.415

Op de kaart

Over ARTEZ

ArteZ is een algemene bouw- en coördinatieonderneming met ruime technische ervaring in nieuwbouw, renovatie en restauratie.